Call for a Consultation:

1-844-276-8839 (U.S.)

407-258-3344 (International)

Green Cards • Visas • Citizenship

Visezi să-ți începi propria afacere în Statele Unite? Afla 11 lucruri care te va ajuta ca visul American sa devina o Realitate!

June 24th, 2022

 

POT CETATENII IROMANI SĂ APLICE PENTRU E-2 VIZA?

Da. Una dintre cele mai populare căi folosite de investitori pentru a veni în Statele Unite este viza E-2. Cetățenii Romani sunt eligibili sa aplice pentru viza E-2 deoarece Statele Unite menține un tratat de comerț si libera trecere cu Romania. Pentru a se califica, aplicantul pentru viza E-2 trebuie sa vina in SUA cu scopul de a dezvolta si conduce operațiunile unei companii in care acesta a investit un capital consistent. 

CARE SUNT PASII PENTRU A APLICA PENTRU VIZA E-2?

 1. Consultați un avocat cu experienta in imigrari.

 2. Infiintati si inregistrati startup-ul E-2 company

 3. Aplicați pentru EIN (Employer Identification Number, numarul de identificare al companiei)

 4. Deschideți un cont bancar pentru compania E-2

 5. Transferați fondurile de investiții în contul bancar al companiei E-2

 6. Începeți să cheltuiți fondurile de investiții

 7. Intocmiti planului de afaceri

 8. Trimiteți petiția sau aplicatia E-2 la Serviciile de Cetățenie si Imigrare (USCIS) or Consulatul American

POATE FAMILIA SA ÎNSOȚEASCĂ INVESTITORUL ÎN STATELE UNITE? POATE SOTUL/SOTIA INVESTITORULUI SA LUCREZE?

 Da. Sotul si copii necasatoriti sub 21 de ani pot primi viza de insotitor. De retinut ca insotitorul nu trebuie sa aiba aceeasi cetatenie ca si investitorul/titularul.  Soțul investitorului/titularului poate solicita un document de autorizare de munca care să îi permită să lucreze oriunde în Statele Unite pe intreaga perioada în care deține statutul E-2. Copiii pot merge la școli și sunt eligibili să se califice pentru taxe de școlarizare reduse la multe colegii din Statele Unite, părinții lor economisind mii de dolari în taxe de școlarizare care altfel ar fi percepute la tarife mai mari pentru studenții străini. Copiii nu au dreptul sa lucreze.

CÂT TIMP POATE ACESTA STA ÎN STATUTUL DE E-2 ÎN STATELE UNITE?

Vizele E-2 pot fi reînnoite pe o perioadă nedeterminată si puteți lucra si locui în Statele Unite atâta timp cât veți continua să îndepliniți cerintele vizei E-2.  Vizele E-2 pentru Romania se emit pe un termen de 5 ani si pot fi reînnoite pe o perioadă nedeterminată în trepte de cinci ani.

CARE SUNT CRITERIILE DE ELIGIBILITATE?

Aplicantul pentru viza E-2 trebuie sa arate ca:

 1. a investit sau este în curs de a investi

 2.  afacerea este una reală și operațională

 3. investiția este substanțială

 4. investiția este mai mult decât una marginală cu unicul scop de a asigura existența investitorului si a familiei acestuia

 5.  deține pozitia necesară dezvoltării și conducerii afacerii

 6.  va deține o poziție de conducere, supraveghere sau posedă calități esențiale operațiunilor firmei în Statele Unite

 7. ca intenționează să părăsească Statele Unite atunci când statutul E-2 expira

CE SUMA TREBUIE INVESTITA?

Reglementările privind vizele E-2 nu specifică o sumă minimă de investiție. Legea prevede că investiția trebuie să fie „substanțială și suficientă pentru a asigura succesul întreprinderii dorite”. Diferite tipuri de afaceri necesită sume diferitede de capital, iar suma pe care va trebui să o investiți depinde de natura investiției. Deși nu există o sumă minimă stabilită, cerută de reglementări, ar trebui să plănuiți să investițicel cel puțin $100,000. O suma mai mica se poate califica pentru o companie de prestări servicii.

CE PROCENT DE INVESTIȚIE ESTE NECESAR PENTRU O VIZĂ E-2?

Un investitor trebuie să dețină cel puțin 50% interes in compania E-2. Există o concepție greșită că  investitorul E-2 trebuie să dețină cel puțin 51%  dintr-o  companie  pentru  a fi eligibil pentru o viză E- 2.  Reglementările sunt clare că 50% din investiție este suficientă.

CHIAR TREBUIE SĂ INVESTESC ȘI SĂ CHELTUIESC BANII ÎNAINTE DE A APLICA PENTRU VIZA E-2? SE POATE EMITE VIZA DACĂ TRANSFER BANII ÎN CONTUL COMPANIEI E-2? CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ  CHELTUIESC BANII ȘI NU  OBȚIN VIZA E-2?

Deși nu există  nicio  garanție că cineva va obține viza  E-2,  fondurile trebuie  cheltuite înainte de a aplica. Reglementările privind viza E-2 impun ca fondurile să fie „angajate irevocabil” investiției înainte ca viza să poată fi emisa. Această cerință poate fi îndeplinită arătând că fondurile dumneavoastră sunt deja în risc. De asemenea, fondurile pot fi considerate a fi angajate irevocabil dacă sunt deținute într-un cont „escrow” sub rezerva eliberării vizei E-2 in situatia in care decideti sa achizitionati o companie existenta. Guvernul American nu va emite o viză E-2 bazată pe simpla intenție de a investi.

DEȚIN O COMPANIE E-2 ȘI VREAU SĂ ANGAJEZ PE CINEVA DIN ROMANIA. CE FEL DE VIZĂ ARE NEVOIE ANGAJATUL?

Atâta timp cât angajații au aceeași cetățeniecu investitorul care deține cel putin 50% interes in compania E-2, aceștia se pot califica pentru viza E-2. Posturile pe care le vor îndeplini trebuie să fie de natură executivă, de manageriat, sau angajații trebuie să posede abilități esențiale pentru funcționarea companiei E-2 din SUA. Ca si familia investitorului, sotul si copii necasatoriti sub 21 de anipot primi viza de insotitor.

CE COMPANII SE POT CALIFICA PENTRU VIZA E-2?

Orice companie care desfasoara activitati legale (restaurante, cafenele, cofetarii, companii bazate pe prestari servicii, benzinarii, si alte companii mici si intreprinderi). 

Un exemplu de activitate ilegala este orice investitie in legatura cu substanta cannabis si marijuana. Multi investitori stiu ca in Statele Unite exista 37 de state care au legalizat marijuana medicală. Dintre acestea, 19 state au legalizat si marijuana recreațională pentru adulți. Mulți dintre investitori cred, in mod rezonabil, că o investiție pentru distribuire de canabis si marijuana în conformitate cu legislația statului ii califica pentru viza E-2. Din păcate, este greșit. În scopuri de imigrare, legea federală controlează. Este o infracțiune federală să deții, să dai, să vinzi, să cultivi, să imporți sau să exporți marijuana și nu exista excepții la marijuana pentru uz medical sau de altă natură. Deci, este bine de reținut pentru orice investitor (dar si pentru orice aplicant pentru o viza cu ședere temporara or rezident permanent, aka „green card”) faptul ca utilizarea de marijuana „legală” chiar daca este în conformitate cu legislația statului or al unei alte tari, le va afecta statutul de imigrare sau perspectivele lor de a obține statutul legal.  

UNDE POT APLICA PENTRU VIZA E-2?

Depinde. Dacă va aflați în Statele Unite într-un statut legal temporar, cum ar fi B-1/B-2, TN, H-1B etc, puteți depune petiția de schimbare de statut la Serviciile de Cetățenie si Imigrare (USCIS) din State Unite. Daca va aflați in afara Statelor Unite, aplicația pentru viza E-2 se va depune direct la Ambasada Statelor Unite ale Americii în țara de cetățenie sau reședința.

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Apostol Law Firm, LLC ajuta barbati si femei curajoase care cauta noi oportunități și o viață mai bună sa-sitransformevisul American în realitate. Pentru a afla mai multe despre viza de investitor E-2 și alte servicii de imigrare, contactați firma de avocatură Apostol Law Firmcu sediul in Orlando, Florida. Contactați-ne la numarul de telefon 407-258-3344 sau prin e-mail la flory@apostolvisa.com.

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Apostol Law Firm, LLC A prezinta acest site și conținutul său ca un serviciu public numai în scop informativ și nu intenționează să reprezinte consultanță sau sfat juridic. Nici o informatie de pe acest site, blog, pagini asociate, documente, comentarii, răspunsuri, e-mailuri, articole sau alte comunicări nu trebuie să fie considerate drept consultanță juridică pentru orice caz sau situație individuală. Răspunsurile și informațiile sunt destinate să fie generale si nu sunt bazate pe nici o situație specifică. Pentru un sfat juridic, consultați Apostol Law Firm or un alt avocat cu experiență în domeniul imigrației. Utilizarea de către dvs. a acestui site și a conținutului acestuia nu creează o relație client-avocat cu avocatul de la Apostol Law Firm. Rezultatele anterioare nu reprezintă o garanție a rezultatelor viitoare, iar rezultatele anterioare nu implică sau prezice rezultate viitoare. Fiecare caz este diferit și trebuie judecat pe baza meritelor sale. Firma noastră își limitează practica strict in domeniul dreptului de imigrației, un domeniu de drept federal.

 

Read the rest of this entry »

JUNE 22 PRESIDENTIAL PROCLAMATION, SUSPENDING THE ENTRY OF CERTAIN IMMIGRANTS AND NONIMMIGRANTS

June 26th, 2020

On Monday June 22, 2020, President Trump signed a new executive order entitled, “Proclamation Suspending Entry of Aliens Who Present a Risk to the U.S. Labor Market Following the Coronavirus Outbreak,” extending the April 22nd Presidential Proclamation and adding new restrictions for nonimmigrant workers who “pose a risk of displacing and disadvantaging United States workers during the coronavirus recovery,” including H-1B, H-2B, J, and L nonimmigrant workers. 

According to the executive order, the entry of these nonimmigrants “presents a significant threat to employment opportunities for Americans affected by the extraordinary economic disruptions caused by the COVID-19 outbreak.”

Effective Date: The Proclamation takes effect on June 24, 2020 at 12:01 AM ET. It will remain in effect through December 31, 2020 and may be continued or modified as necessary.
 
Background: On June 20, 2020, President Trump has issued a proclamation that suspends the entry of foreign nationals on certain employment-based nonimmigrant visas into the United States.
 
This Proclamation also extends, effective immediately, Presidential Proclamation 10014 issued on April 22, 2020 which suspended the entry of certain immigrants into the United States.
 
The Proclamation suspends the issuance of visas for those seeking entry pursuant to a(n):
 
• H-1B visa and any foreign national accompanying or following to join them;
• H-2B visa and any foreign national accompanying or following to join them;
• J visa, to the extent the foreign national is participating in an intern, trainee, teacher, camp counselor, au pair, or summer work travel program, and any foreign national accompanying or following to join them; and
 
 • L visa, and any foreign national accompanying or following to join them.
 
The Proclamation will only apply to an individual identified above if they are:
 
• Outside the United States on the effective date of the Proclamation;
 
• Do not have a nonimmigrant visa that is valid on the effective date of the Proclamation; and
 
• Do not have an official travel document other than a visa (such as a transportation letter, boarding foil, or advance parole document), valid on the effective date of the Proclamation or issued thereafter permitting the individual to be admitted to the United States.
 
Exemptions:
 
The Proclamation will not apply to the following individuals:
 
• lawful permanent residents;
 
• spouse or child of a U.S. citizen;
 
• any individual seeking entry to provide temporary labor essential to the U.S. food supply chain;
 
• any individual whose entry would be in the national interest as determined by the Secretary of State, the Secretary of Homeland Security, or their respective designees.
 
For the purposes of determining who is covered under the “national interest” exemption, the Proclamation directs the Secretaries of State, Labor, and Homeland Security to determine standards for those to whom such an exemption would be available, including any individuals who:
 
• are critical to the defense, law enforcement, diplomacy, or national security of the United States;
 
• are involved with the provision of medical care to individuals who have contracted COVID-19 and are currently hospitalized;
 
• are involved with the provision of medical research at U.S. facilities to help the United States combat COVID-19;
 
• are necessary to facilitate the immediate and continued economic recovery of the United States;
 
or •
are children who would age out of eligibility for a visa because of this proclamation or Proclamation 10014.
 
Discretion: The consular officer has discretion to determine if an individual is within one of the exempted categories outlined above. Asylum Seekers: Asylum seekers are not included in the ban. The Proclamation states that it does not limit the ability of individuals to apply for asylum, refugee status, withholding of removal or protection under the Convention Against Torture. Fraud: Individuals who circumvent the application of the Proclamation through fraud, willful misrepresentation or illegal entry will be prioritized for removal.
 
Fraud: Individuals who circumvent the application of the Proclamation through fraud, willful misrepresentation or illegal entry will be prioritized for removal.
 
Additional Review: Within 30 days of this Proclamation’s effective date, and every 60 days after, while it and Proclamation 10014 are in effect, the Secretary of Homeland Security, in consultation with the Secretaries of Labor and State will make a determination as to any need to modify either proclamation.
 
COVID-19 Prevention: The Secretary of Health and Human Services will provide guidance to the Secretaries of State and Homeland Security concerning measures that will reduce the risk of those seeking admission to the United States introducing or spreading COVID-19 within the country. It is our understanding that this means individuals will be subject to a COVID-19 test before arrival.
 
Additional Measures:
• Issue regulations or take additional actions to ensure that those who have already been admitted, or are seeking admission, on an EB-2 immigrant visa, EB-3 immigrant visa, or H-1B nonimmigrant visa do not limit opportunity for U.S. workers.
 
• Undertake investigations of Labor Condition Application (LCA) violations pursuant to INA 212(n)(G)(i).
 
• Consider issuing regulations or other actions concerning the allocation of visas and ensuring that the presence of H-1B workers in the United States does not negatively affect U.S. workers. We understand that this would include prioritizing the highest paid H-1B workers in the numerical cap.
 
• Ensure that an individual will not be able to apply for a visa or admission to the United States until they have completed biometrics, including photographs, signatures, and fingerprints; and
 
• Take steps, consistent with law, to prevent certain individuals who have final orders of removal; who are inadmissible or deportable from the U.S.; have been arrested for, charged with or convicted of a criminal offense, from being able to work in the United States.
 
Severability Clause: If any provision, or the application of any provision to any person or circumstance, is held to be invalid, the remainder of the Proclamation shall not be affected.
 
AILA and Apostol Law Firm  will continue to monitor the implementation and impact of this proclamation.

 Florina Apostol, Esq. 
 Apostol Law Firm, LLC
 255 Primera Blvd, Suite 160
 Lake Mary, FL 32746
 Phone: 407-258-3344 
 Email: flory@apostolvisa.com
 www.apostolvisa.com
 
CONFIDENTIALITY NOTICE: This email communication may contain private, confidential, or legally privileged information intended for the sole use of the designated and/or duly authorized recipient(s). If you are not the intended recipient or have received this email in error, please notify the sender immediately by email and permanently delete all copies of this email including all attachments without reading them. If you are the intended recipient, secure the contents in a manner that conforms to all applicable state and/or federal requirements related to privacy and confidentiality of such information.

Read the rest of this entry »

Proclamación Presidencial de Suspensión de Entrada de Ciertos Inmigrantes a los Estados Unidos – Lo que usted debe saber

April 25th, 2020

Read the rest of this entry »

PROCLAMATIA PREZIDENTIALA SUSPENDA INTRAREA ANUMITOR IMIGRANTI IN STATELE UNITE– CE AR TREBUI SA STITI

April 25th, 2020

Read the rest of this entry »

PRESIDENTIAL PROCLAMATION SUSPENDING THE ENTRY OF CERTAIN IMMIGRANTS INTO THE UNITED STATES-WHAT YOU SHOULD KNOW

April 23rd, 2020

 

Read the rest of this entry »

SUCCESS STORY: GREEN CARD FOR AN EXECUTIVE CHEF

March 5th, 2020

SUCCESS!!! Catherine and Pierre celebrate obtaining their green cards with their attorney Florina Apostol. As entrepreneurs, they entered the United States on an E-2 visa as Treaty Investors. After Catherine won the Orlando Signature Dish Competition, she was sponsored and offered a position as an executive chef by a local restaurant. Her PERM was approved in only 7 weeks. We filed the I-140 petition and adjustment of status for Catherine and the adjustment of status for her spouse as her dependent. We are extremely pleased that we achieved a favorable outcome on their green card cases!

                  

Read the rest of this entry »